top of page

Zhubnu? Malými krůčky k nevelkému cíli, ale ayurvédsky

Hlavně si neklást vysoké cíle, říkám si, když se soukám do šatů, které si chci obléct na začátku září. Dokonce je i zapnu, ale pupek mi v nich leze a dýchá se mi nic moc… Čili, chce zhubnout „blbý“ čtyři kila. No ale jak, když se mi strááášně nechce cvičit, když kojím = jím za dva, a mám chutě na sladký? Ano, půjdu na to malými krůčky😊, ale s pomocí ayurvédských tipů, které už jste možná četli.

Začít s dietou je vždycky těžké, a proto si nekladu velké cíle:-D.

Týden 1. dieta ve znamení minikrůčků

Takže ano, myslím na to, abych se necpala, nepřejídala. Ráno začínám kokosovou detoxikací, to je easy a účinné, loni mi pomohla vyléčit miniekzém na ruce, na který nezabralo nic, jen voda v maďarském Šárváru a tento koko-detox.

Ayurvédská zubní pasta je taky easy. K snídani kola kenda, z kokosového krému a rýže, chilli, gotukola, ano, to je dietní, ochlazuje to, a to si dám, když budu mít hlad v době, kdy bych neměla jíst. Plus jedno domácí vejce od Netoptesevatopii, jako volské oko, na kokosovém oleji, je to můj mňam objev ze Srí Lanky, doporučuju.


Euforzující ašoganda

K dopolední svačině ashwaganda s mlékem, to je taky cool a má někdy, když si to zasloužíte😊 a kdy to potřebujete, zajímavé a euforizující účinky (chachacha:-D, to chceš:-).

Pokud má něco euforizující účinky, je to ašoganda, královna ayurvédských bylin..
Pokud má něco euforizující účinky, je to ašoganda, královna ayurvédských bylin.

Kokosové mléko imrvére

Oběd je taky v pohodě, rýže a bramborové kari, zase kokosové mléko a pálivé koření, které v tom horku prima ochlazuje, jídlo zaplní, ale necítíte se po něm těžce jako třeba po svíčkové.

Odpoledne už je to slabší, ale když sladké, tak alespoň lískooříškové domácí „máslo“, a jen málo slazené. Ovšem mohla jsem ho sníst i míň😊 a bez 4 dílků čokolády, nebo si dát kola-kendu (ale nechci se jí přece přejíst hned ze startu😊, když ji plánuji na svačinky).

Kokosové mléko funguje jako podstatná složka dietního jídelníčku.
Kokosové mléko ze Srí lanky funguje jako podstatná složka dietního jídelníčku.

Hlavně soustředěně

Večeře v podobném duchu jako oběd a sladkost meloun, to se dá. „Mindfullnessově“, to si překládám jako „abych si zcela zaplnila mysl“, si vychutnávám sladkou chuť melounu a říkám si, jak jsou ty nepřírodní věci ošklivě přeslazené, soustředím se na jídlo, ukládám do paměti, kolik jsem toho snědla. A druhý až sedmý den to mám velmi podobně. Zatím nejsem schopna meditovat, ale i to časem přijde.


Pochvalme se

Pozitivní je, že jsem ani jednou nesáhla po plechovce pepsi, kterou občas zaháním bolest hlavy či únavu, tak místo pepsi minimasáž od Tharida, a hlava ani bloklý krk z tahání 23kilového batolátka nebolí, a navíc jeho masáže odvodňují, takže třeba paže už mi malinko zhubly:-D. Protože jsem byla fakt přepracovaná, víc odpočívám a užívám si účinky ašogandy, čili menší únavu, lepší spánek a občas v tom všem shonu i stresu („to víš, je-toho-fakt-moc“) i lehkou euforii.


První malé krůčky jsou za mnou a ty větší přede mnou😊. Na váhu se zatím neodvážím vlézt a do těch šatů taky ne, ale mám ještě 8 týdnů čas😊.

A jak to jde v létě Vám?:-)


91 zobrazení0 komentářů
bottom of page