google-site-verification: googleaf6651035f82e22a.html
top of page

Srílanský recept: Kiri hodi s bramborem

Klasika srílanské snídaně, snadné na přípravu, jemné, nepálivé, ale skvělé chuti. " Kiri" = kokosové mléko, "hodi" = omáčka, plus brambor..

Kiri hodi připravené v neglazovaném hrnci z pálené hlíny.
Kiri hodi připravené v neglazovaném hrnci z pálené hlíny.

Ingredience · 300 ml vody · 100 ml kokosového krému ze Srí Lanky · 1 cibule nakrájená na plátky · 1 zelená paprička chilli · 4 kari lístečky (karapincha) · ½ čajové lžičky pískavice řeckého sena · 5 cm pandánového listu (rampe) · 1 lžička kurkumy · 1 lžíce kokosového oleje · 3 vařené brambory

Kiri hodi je o kokosovém krému, kurkumě a špetce zeleného chilli
Kiri hodi je o kokosovém krému, kurkumě a špetce zeleného chilli