top of page

Ayurvéda inspiruje: kokosový olej jako rutina pro zdraví

Aktualizováno: 6. 6. 2021

Brána ke zdraví — tak ayurvéda chápe ústa . Po ránu je v nich spousta toxinů či bakterií, které přinejmenším organismus vysilují, a vy se pak cítíte unavení. To se ale při zavedené kokosové ranní rutiny zázračně změní😊.

Jak na zdravé zuby? Kokosový olej, 1 lžička denně

Jako první věc po ránu vložte do úst jednu kávovou lžičku panenského kokosového oleje ze Srí Lanky:-) a různě jej převalujte po zubech, dásních a jazyce jako ústní vodu 3 až 10 minut. Využít tento čas můžete k přípravě snídaně nebo k rychlému přehledu zpráv anebo ještě lépe k meditaci. Poté olej, který mezitím prazvláštně zvodovatěl, vyplivněte a ústa si vypláchněte teplou vodou. Pak můžete v ranní hygieně pokračovat s touto ayurvédskou zubní pastou ze Srí Lanky.

1. Kokosový olej: detox organismu

Primárním benefitem této ranní rutiny je detoxikace organismu, která začne v ústech. Zde na sebe kokosový olej v ústech na sebe naváže bakterie a toxiny, které spolu s ním pak vyplivneme. I tak ale v ústech začaly působit cenné látky, které se přes sliznici úst, vstřebávají dál do těla, kde působí.


2. Jak se zbavit únavy?

S detoxikací a porcí vitamínů, minerálů a zdravých tuků se sníží únava a dostaví se svěžest a energie pro zvládnutí dne snáze. Vhodné i při únavě v těhotenství.


3. Kokosový olej: přírodní cestou jak mít bílé zuby, svěží dech a méně zubního plaku.


4. Kokosový olej použitý podobně jako ústní voda přispívá při překyselení organismu.


5. Působení účinků může postupně vést i ke zlepšení chronických bolestí hlavy, zlepšení stavu pleti a kůže nebo snížení zátěže jater a ledvin.


Je vhodný pro všechny , krom těch, co jsou na kokos alergičtí. Pokud jste kokosový detox organismu zkusili, dejte nám v diskusi vědět, jak to zabírá.


178 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page