Možná zrovna zaštipujete výhonky dýně, a tak je tu tip, jak je proměnit ve zdravou ayurvédskou pochoutku. Je to snadné a moooc dobré, s chutí mangoldu, tak do toho!
Ingredience
cca 250 g mladých dýňových listů se stonky
1 střední cibule
100 g strouhaného kokosu
100 ml vody
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky kurkumy
Postup
1. Vyberte hezké listy asi do velikosti 30 cm včetně mladých stonků, ale i celé výhony. Odstraňte jen tlusté stonky. Omyjte v cedníku, natrhejte či nastříhejte na malé kousky. Trhání je zdravější, kontakt s kovem bylinám obecně nesvědčí.
2. Cibuli nakrájejte nadrobno.
3. Kokos smíchejte s kukumou a vodou.
4. K listům v cedníku přidejte sůl a cibuli i kokosovou směs a rukou promíchejte.
5. Pánev wok rozpalte a směs do ní nasypte. Přiklopte poklicí a duste na mírném ohni minutu.
6. Pak odkryjte, promíchejte a zase zaklopte, nechte dusit, promíchejte… stačí tak 8 minut.
7. Servírujte jako doplněk jídla, skvěle chutná s rýží.
Comments