google-site-verification: googleaf6651035f82e22a.html
top of page

Srílanský recept: červená čočka (dahl)

Aktualizováno: 6. 6. 2021


Červená čočka je jedním z pilířů srílanské kuchyně,. Protože v našich končinách většinou nezařazujeme luštěniny do jídelníčku dostatečně často, přinášíme Vám recept, co Vás naučí čočku temperovat, čili pořádně ohřát, a to samozřejmě směsí koření:-), která jí dá báječnou chuť:-).


Ingredience:

  • 500 g červené čočky (dahlu)

  • 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno

  • 1 chilli zelená paprička na kolečka

  • 3 kari lístky

  • 1 cm pandán list

  • 1 zarovnaná lžíce chilli prášku červeného

  • 1 zarovnaná lžíce kurkumy

  • 1 lžíce kari prášku ala Tharidu. (stejný díl skořice, kardamom, pepř, koriandr, pískavice řecké seno, muškátový ořech, kari lístky a pandánový list, opražit, rozmixovat na prášek)

  • půl hrnku kokosového krému smíchaného s vodou (cca 4 lžíce krému a 100 ml vody)