google-site-verification: googleaf6651035f82e22a.html
top of page

Ayurvéda a čerstvý zázvorový džus: posílení imunity a energy booster

Aktualizováno: 12. 12. 2020


Zázvorový džus

Dát si po ránu lžičku zázvorového džusu jsem se naučil Srí Lance, v rodině, kde se ajurvédské techniky léčby předávaly po generace a já měl to štěstí se je učit. V malé vesnici obklopené džunglí plnou jedovatých hadů, kde dvakrát ročně přicházejí silné deště a nejbližší město je šest hodin chůze, čili pěkně v izolaci od civilizace, bez přístupu k lékaři.

V těchto dnech, kdy jsme také v izolaci a kdy si přejeme mít silnou imunitu, užíváme u nás doma čerstvou zázvorovou šťávu jako první věc po ránu. Věřte mi, je to lepší „nakopávač“ než káva, hřejivá síla vás zaručeně vás probere a má velmi dobrý účinek na imunitu a čištění i posílení funkce plic.


Tahle dávka zázvorového džusu by probrala i slona:-). Proto je zde naředěná vodou. Foto: ceylonwellness_cz.

Recept na čerstvou zázvorovou šťávu

  • Vezměte cca 8 cm syrového zázvoru.

  • Nakrájejte na malé kousky (nejlépe na malé nudličky).

  • Rozdrťte v hmoždíři či misce. (Zkuste se vyhnout kontaktu s kovem).

  • Přeceďte přes sítko.